Prima pagină > Cugetari celebre > Omul secolului

Omul secolului

Atunci cand ne gandim la un geniu sau o personalitate importanta ce a adus un mare aport omenirii, primul nume asupra caruia ne oprim este Albert Einstein. Cel mai renumit om de stiinta al secolului 20, fizicianul german Albert Einstein ne-a ramas intiparit in memorie asemenea unui geniu de multe ori neinteles, care prin natura sa, dadea cuvintelor alte intelesuri si le potrivea intr-o maniera proprie in functie de contexte diferite. Iata asadar, cateva din frazele lui celebre, un joc de cuvinte, nascut prin convingerea sa ca oricine isi poate dezvolta intelectul uman in functie de dorintele sale.

Exista doua feluri in care viata poate fi traita: Prima este a gandi ca nimic nu este o minune. A doua este a gandi ca totul este o minune. De ceea ce sunt sigur este ca Dumnezeu exista.

Este posibil ca totul sa fie scris stiintific, dar nu ar avea sens, este ca si cum ai scrie o simfonie de Beethoven ca o variatie intre presiunile de unda. Cum s-ar descrie senzatia unui sarut sau „te iubesc” al unui copil?

Exista doua lucruri infinite, universul si prostia umana, dar nu sunt prea sigur de prima, de a doua se poate observa cum ne distrugem singuri doar pentru a demonstra cine poate mai mult.

Nu ma gandesc la viitor, va veni el oricum.

Sper sa nu fim un vis al lui Dumnezeu, sau viitorul nostru va fi foarte relativ.

Daca A inseamna fericire, atunci formula este: A=X+Y+Z, unde X este munca, Y este joaca si Z inseama a-ti tine gura inchisa.

Baga limba 🙂

Anunțuri
Categorii:Cugetari celebre
  1. Eva
    9 Septembrie 2010 la 11:22 am

    🙂 Einstein este inspiratorul meu 🙂 E Lover ca si mine (dupa testul http://www.kwml.com) si tin o carte cu imaginea lui pe birou la mine, asa… ca de cate ori il vad sa imi imaginez ce mi-ar zice: „Eva… rupi PREA PUTINE reguli…” 🙂 🙂 🙂

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: